Google Search Console

Et must, når din nye hjemmeside skal komme frem på Google

Hjælp Google med at finde din hjemmeside

Google Search Console er et must, når man som ny virksomhed lige har brugt en masse penge på en ny hjemmeside, og man derfor selvfølgelig har en klar forventning om at man også kommer frem på Google, når man indtaster sit virksomhedsnavn. Desværre sker det som oftest ikke af sig selv. Google lige skal vide, at virksomheden eksisterer, før den kan vise ens virksomhedshjemmeside. Det sker ikke af sig selv. I dette indlæg vil jeg give tre konkrete værktøjer til at komme frem i Googles organiske søgeresultater, når der bliver søgt på ens virksomhed.

Google Search Console

Som virksomhed – og specielt som ny virksomhed – er det en rigtig god ide at tilmelde sin hjemmeside til Google Search Console. Udover at du fortæller Google, at du findes på nettet, så får du også en række gratis redskaber, som du kan bruge i dit videre arbejde med søgemaskineoptimering. Du får blandt andet mulighed for at indsende en sitemap, som fortæller google, hvilke sider, din hjemmeside indeholder, og hvor vigtig du mener, siderne er for dine besøgende. Derudover kan du få af vide, hvor godt dine sider er placeret i Googles søgeindex.

Tilføj Search Console til WordPress CMS

En af de letteste måder at koble Search Console samme med WordPress CMS er at hente SEOPress, som er et SEO-plugin, der indeholder værktøjer til at tjekke din OnPage SEO.

Installer SEOPress

 1. Vælg Plugins -> Tilføj ny
 2. Skriv SEOPress i søgefeltet i højre hjørne
 3. Klik på knappen Installer nu, og derefter Aktiver for at hente og aktivere SEOPress pluginHent SEOPress til WordPress

Opret en Google-konto

Du skal nu oprette en konto hos Google, der kan bruges til at logge ind på Search Console og andre værktøjer såsom Google Analytics, som bruges til at vise statistik over besøgende og deres adfærd på din hjemmeside.

 

 1. Start med at besøge Google Search Console for at oprette en bruger. Hvis du i forvejen har en Google-konto, behøver du ikke at oprette en ny. Klik her for at oprette en bruger.
 2. Når du har oprettet en bruger eller er logget ind på Search Console, får du nu mulighed for at tilføje en egenskab (hjemmeside) til din konto.
 3. Skriv din URL i feltet “angiv Adresse” i boksen “Webadressepræfiks”. Klik på knappen fortsæt for at komme videre.
  Tilføj en hjemmeside til Google Search Console
 4. Du bliver nu bedt om at verificere dit ejerskab af hjemmesiden. Her skal vi bruge SEOPress til at hjælpe os med at verificere vores hjemmeside.
 5. Klik på fanen HTML-tag.Google Search Console
 6. Der kommer nu en kode frem, som du skal bruge på din hjemmeside for at fortælle, at du er ejer af domænet. Marker og kopier kode.
 7. Da du kun skal bruge selve koden og ikke hele teksten, skal du lige åbne en tekst-editor for at klippe koden ud. På billedet nedenfor kan du se markeringen for den kode, du skal bruge – husk, at din kode ikke er den samme som på billedet.Kode til Google Search Console
 8. Vælg SEO -> Avanceret for at få mulighed for at sætte koden ind
 9. Indsæt koden i feltet Google Search Console og klik på knappen Gem ændringerSEOPress
 10. Gå tilbage til Google Search Console og klik på knappen Bekræft.
 11. Hvis det hele er gjort korrekt, får du nu besked om at dit ejerskab er bekræftet.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest

Share This