Sådan tager du backup af WordPress CMS

Selv om WordPress er et sikkert og stabilt CMS er det vigtigt at tage backup, så du er bedre stillet, hvis uheldet skulle ske, og din hjemmeside stopper med at virke eller bliver hacket. Der findes mange muligheder for at tage backup enten via dit webhotel eller vi et plugin som du installerer i WordPress.

Vælg den rigtige backupløsning

En af de første spørgsmål man må stille som virksomhed, når man opsætter en backupløsning op er, hvor tit skal der tages en backup af vores hjemmeside, og hvor meget plads har vi brug for til min backup. En backupløsning kan være alt fra, at man manuelt tager en backup af sin hjemmeside den sidste hverdag i måneden til en automatisk løsning som løbende tager backup af hjemmesiden og gemmer backuppen to forskellige steder i verden som for eksempel i Tyskland og Amerika, så man altid er sikker på at kunne få fat i en backup selvom det ene datacenter skulle stoppe med at virke på grund af et jordskælv. I dette blogindlæs viser jeg en simpel løsning, der tager en backup en gang om ugen og gemmer den på en konto hos Dropbox.

 Valg af plugin til at tage backup

Den løsning som bliver vist bruge et plugin til at tage backup med. Det vi sige at det er WordPress som står for at tage backup. Det er også muligt at opsætte løsninger, hvor det er serveren som tager backuppen, men det er kun hvis du selv har adgang til at styresystemet på serveren at det er muligt. For de fleste virksomheder vedkommen er det rigeligt at benytte en løsning, hvor det er WordPress som udfører opgaven med at tage backup.

Installation af UpdraftPlus til backup

Der findes mange plugins i WordPress som kan tage backup. I denne gennemgang har jeg valgt at bruge UpdraftPlus. Det er det plugin som jeg anbefaler mine kunder at bruge. Da det er nemt at bruge, og der er mange muligheder for at eksporterer backuppen til et anden sted på nettet. I dette eksempel har jeg valgt at bruge DropBox som eksternt opbevaringssted.

 1. Vælg Plugins -> Tilføj nyt Du kommer nu ind på en side, hvor du har mulighed for at søge efter plugins til WordPress.
 2. Skriv UpdraftPlus i søgefeltet Søg Plugins for at finde frem til det rigtige plugin, og få lov til at installerer UpdraftPlus.
 3. Nu kommer infoboksen om UpdraftPlus frem. Har har du mulighed for at læs mere om plugintet, samt at installerer plugintet. Klik på knappen Installer nu for at hente UpdraftPlus til din hjemmeside.
 4. Der kommer et lille ikon frem på knappen, som viser at WordPress er ved at hente det plugin som du har valgt.
 5. Når WordPress har hentet det valgte plugin bliver knappen blå. Det betyder at du nu kan installere det hentet plugin. Klik på knappen Aktiver for at installere UpdraftPlus.
 6. Når det valgte plugin er installeret kommer du til siden, som viser alle de plugins, som er installeret på din hjemmeside. Du skal nu indstille hcad der skal ske, når du valger at tage en backup. Klik på linket Indstillinger i rækken UpdraftPlus – Backup/Restore for at få lov til at bestemme hvordan UpdraftPlus skal virke.
 7. du kommer nu til den første fane i UpdraftPlus. Her har du mulighed for at tage en backup eller genskabe din hjemmeside fra en eksisterende backup. Før du kan komme i gang med at lave backups skal du lige indstille hvad der skal ske, når du klikker på knappen backup. Klik på fanen Indstillinger for at komme til at indstille, hvordan UpdraftPlus skal virke.
 8. Som de første har du nu mulighed for at indstille om der automatisk skal tage en backup af hjemmesiden. For eksempels skyld har jeg valgt at der skal tages en backup af alle filer såsom temaer, billeder og systemfiler hver fjortende dag og der skal gemme fem versioner af min backup. Det vi sig at jeg altid har adgang til backup, der går 10 uger tilbage.På sammen måde indstiller jeg at der skal tages en backup af databasen hver uge, og jeg vil gemme fem backups af databasen.
 1. du skal nu opsætte UpdraftPlus til at gemme alle backups i din DropBox. Vælg DropBox i Vælg dit fjernlager.
 2. Klik nu på knappen Gem ændringer i bunden af siden for at gemme indstillingen. Det er nødvendigt at gemme indstillingen om at bruge DroBox før du kan gå vidder med at sammenkæde din DropBox med UpdraftPlus.
 3. Der kommer nu et nyt vindue frem, som fortæller at du mangler at koble din hjemmeside sammen Dropbox. Klik på linket for at autoriserer hjemmesiden med DropBox.
 4. Du bliver nu sendt videre til en side hos UpdraftPlus. Hvis du er logget ind på din DropBox konto skal du bare klikke på knappen compleate setup for at kunne bruge DropBox som fjernlager til dine backups. Du er nu klar til at tage en backup af din hjemmeside.

 

Share This