Hvordan får jeg WordPress på dansk?

af nov 17, 2016WordPress0 Kommentarer

 

Når man skal i gang med at bruge WordPress som CMS vil rigtig mange danskere gerne have at brugerfladen til WordPress er på dansk, så det er lettere at forstå navnede på de forskellige vinduer og sider, som er i WordPress. I denne guide vil jeg vise hvordan du kan opsætte WordPress til en dansk brugerflade.  Det er to metoder at gøre det på. Den ene er at installerer WordPress på dansk fra starten af når du installerer WordPress, og den anden er at indstille en eksisterende hjemmeside lave med WordPress CMS til dansk, hvis brugerfladen for eksempel er på engelsk når du begynder at bruge hjemmesiden.

Metode 1 – installer WordPress på dansk

Når du skal i gang med at bruge WordPress for første gang er det meget nemt at opsætte WordPress til at være på dansk. De fleste webhoteller har en god forklaring til, hvordan man installerer WordPress på deres webhotel. På listen nedenfor jeg har linket til guides hos nogle af de kendte webhoteller

Dandomain: https://support.dandomain.dk/kom-godt-igang-med-wordpress/
One.com: https://www.one.com/da/support/guide/bruge-1-klik-wordpress
Meebox: https://meebox.net/da/supportartikler/1-klik-installering-af-wordpress/

De fleste webhoteller tilbyder ”1-klik installation” af WordPress, hvilket betyder at du via brugerfladen hos webhotellet kan installere WordPress via en guide som de har lavet til deres kunder. Så er man som kunde er fri for at forholde sig til opsætning af database, FTP og andre tekniske udfordringer ved opsætning af WordPress.

Metode 2 – Ændrer opsætningen af WordPress til dansk

Det er nemt at ændrer sprog, dato og tid til dansk, hvis du får brug for det. Guiden nedenfor viser hvordan man korrekt opsætte WordPress til dansk. I denne gennemgang tager jeg udgangspunkt i, at sproget er engelsk.

 1.  Vælg Settings -> General for at få adgang til at indstille sproget.
  WordPress settings
 2. Vælg Dansk i menupunktet Site Language for at få WordPress på dansk.
  WordPress på dansk
 3. Klik derefter på knappen Save i bunden af siden for at gemme ændringerne. Det er nemmere at ændrer de andre tidsindstillinger for WordPress som for eksempel Tidszonen, hvis du først vælger at sproget skal være dansk og derefter gemmer indstillingerne.
 4. Som det næste skal tidszonen ændres. Vælg København i menuen Tidszone for at sætte tidszonen til dansk.
  wordpress tidszone
 5. Nu skal Dato formatet ændrer til dansk. Jeg har har valgt formatet som skriver ” 17. november 2016”, men du kan også vælge et andet format. Som passer til det danske dato format.

  wordpress-datoformat
 6. Som det sidste skal du vælge et dansk tidsformat. Jeg har valgt den anden nederst. Så bliver tidsformatet vist som 24 timers format (00-23).

Der er mange forskellige muligheder for at vise måned, ugedag og klokkeslæt. Hvis du har brug for at læste mere om, hvordan WordPress kan vis dato og klokkeslæt, kan du bruge linket til at læse mere. https://codex.wordpress.org/Formatting_Date_and_Time

 

Adresse

Kjellerupsgade 20D 9000 Aalborg

b

CVR

25 84 69 07

Telefon

+45 71 61 72 72

E-mail

info@adnovation.dk

Problemer med din hjemmeside?

Har du en serviceaftale på din hjemmeside, så ring på 71 61 72 72 for fri support. Vi er klar til at vejlede dig og give gode råd, så du kan få løst dit problem.

Vi bruger CookiesLæs om AdNovations cookies politik